Chinese Restaurant

Salam Jumaat semua...

time lepas lunch ni mengantuk kann..nak pulak hari jumaat ramai pergi lunch lama-lama...so dah kekenyangan tu mari kita update pasal makan lagi dan lagi...

Last weekend, ada event getgorgeous kat Bangi.. F cadang nak p makan sup belut yerkkk soory yerk saya bukan mengejek tapi saya geli segala belut,ulat dan specis yang licin seperti itu...ada kuar dalam jalan-jalan cari makan JJCM rasanya...

cari lah kami kat Shah Alam tu ha kat seksyen 7..Alhamdulillah yerk tak jumpa kedai tu..jam pun dah nak kul 9 pm.. so F kata makan je lah kat mana-mana.. masa dok mencari2 kedai belut ada lalu kat blakang Jakel tu ada nampak Hj Shahrin Low restoran.. singgah kami kat situ..

kami pilih untuk lauk hidang..tapi xda tuk sorang nyer makan..ada tuk 2 orang keatas...dalam pikiran sure tak banyak sangat lauk kite nie... saya order chicken ginger onion + black paper prawn.. F order daging itik..skali budak amik menu ni kata..semua menu kami order ni takda kuah..cam kering ja nak makan t..belek punya belek menu saya pilih tomyam seepood...

sambil menungu 'chekik...chekik camera' ..

Pas tu bila sampai lauk yang kami pesan punya lah banyak... tu leh makan tuk 3 or 4 orang rasanya. Nasi putih pun puas ati makan memang banyak dia kasi korang takkan minta nasi tambah nyer..guna mangkuk besar gamaknya..

Terpaksa lah tumpu kat ayam halia dengan udang..tomyam tu kami suh tapau...

enjoys da pix














air asam boi + kedondong dengan chrysanthemum teh... memang sedap rasa sama cam kat lam kotak




itik



  tom yam seepod... memang sedap rasa berempah..rasa sket then suh tapau..esoknya makan tuk kami lunch.. saya cuma wat telur dada ..perghh memang sedap..

 
chicken ginger onion tak silap harga RM18..




 Allhamdulillah ..tadddddddddaaaa abisss...udang lada hitam tu memang sedap..sekor je F makan..selebihnya saya tepaksa abiskannnn.....sorry tak sempat amik pic udang sebab dah lapor sangat..tengok kulit udang pun ok lah kann..maaapp kami tak mampu nak habiskan sume lauk..

**nasib tak pegi ke tempat makan belut .. hope sesangat F takda lagi teringin nak pegi cari lagi pasneh...ni pasal kat TV kata makan belut  baik tuk kesihatan..**






















No comments: