nak mudah saja!

Assalamualaikum semua & Selamat Pagi.......

Zaman serba moden semua perkara nak mudah dan cepat sahaja. tambahan sekarang tumbuh bagaikan cendawan online shop sana sini..nak kata saya ni pembeli tegar barangan online tak juga..tapi budak opis yang received barang saya dari pihak currier siap 'perli' "eh nanti you bgtau i barang apa lagi akan sampai"...dia gurau jer tu..LOL

antara saya suka buka macam milkadeal, groupon, everyday dan lagi dan lagi. ada barang yang bagus tuk dibeli. Selalunya saya suka beli di groupon sebab kebanyakan barangan kat sini sume yang berkualiti. Sebelum ni ada beli ala-ala rocking chair sampai dua beli tapi memang berbaloi, pakej percutian dan lagi2..

Kat web camni hari-hari ada promosi, yang penting kene bijak memilih barang jangan nanti barang tu jadi cam sampah plak bila sampai kat umah.. terbaru alat camni pun ada diciptakan agak-agak korang sume nak beli tak ??

  kui kui egg craker pun ada jual..bagi saya menda ni tak perlu buat semak dapur dengan alat canggih cenggini, Tak tau lah kot korang rasa berguna kot..pecah manual udah ler..Kalau semua alat nak guna dalam semua perkara kita lakukan amat payah juga, bila pegi umah omak mentua nak hangkut jugak menda ni kerk..buat malu jer hahaha.. cer tengok tu ada pembelinya..mungkin orang jual kek or bakery sesuai kot guna..

tetiba saya teringat zaman kecik dolu-dolu ada channel promosi barang..tak ingat channel apa..pastu dah senyap, skang dah kembali semula tapi bukan di TV tapi di web camnilah..


psst...jangan maleh sangat yerk kengkawan. bijak memilih itu penting..rambang mata dibuatnya..

No comments: