A Famosa-Part 2

Hari ke dua subuh dah bangun kami buat persiapan makanan tuk pergi Safari park dengan Water park..maklumlah dalam tu makan minum mahai..air tin satu harga RM3..kami buat bihun goreng dengan sandwich telur sardin..


View awal pagi yang nyaman kat sini..



Redempt ticket









Paling kelakar Zebra ni, sebelum kami sampai dari jauh tengok dia tengah makan, bila kami sampai depan dia terus paling tunjuk 'tut' kat kita ha33..dah boring agaknya


Hujan turun masa nak balik tu..ada basah sket kami kat tepi

A Famosa-part 1




macam bese percutian dalam mesia ni sume last minute..last month adik ipar plan nak ke genting 8 june to 10 june..tapi di sebabkan school hol sume full book...kami cari tempat cuti yang boleh jalan-jalan di kawasan setempat..cam genting leh main game sekitar hotel..jadi F cadangkan pergi ke A Famosa resort...sebab dalam tu ada activiti dan tak perlu nak keluar jauh-jauh...ada cowboy town, water park & safari park..

mula activity kami mencari apartment murah..sekali sume full book jugak sebab singapore school hol..masa buka web a famosa sebelah kiri dorang ada buat promotion kat shopping complex JJ Kepong 8 to 10 jun tak silap..Hari sabtu pas keje dengan semangat ke sana tuk beli package..hermmm hampa juga okehh..sume bilik penuh..suh staff dia call reservation pun dah close masa tu dah jam 5.30pm pun. Balik lah kami dengan hampa..padahal lam pale otak dok fikir mana nak pegi..tiara beach kat PD tu cam dah bosan jeh..sana pun full act mandi..

Malam tu saya call direct ke a famosa melaka tanya ada aparmt 3 bilik kosong..alhamdllh memang ada tapi mahal sket la. saya terus book bilik tuk 2 hari.. Then saya tanya kenapa kat JJ Kepong tadi kata dah full book..jawapannya marketing tu ada quota nyaaa..Maka esonya ahad kami ke JJ Kepong semula tuk beli tiket murah..semangat tu awal pagi dah kesana penat semalam pun tak ilang lagi..

Alhamdulillah dengan akal bijaksana yang allah beri ni, kami beli promotion di JJ tuk 15 ke 16 june(jumaat dan sabtu tak ramai) tuk 3 bilik dan dapat 6 ticket tuk masuk 3 park harga RM50 dan untuk 16 ke 17 june kami beli direct dari a famosa baki lagi 5 orang kami beli ticket 3 park dalam rm75 seorang....dapat jimat dalam Rm250 kat situ..


 pool view from tower 2 level 9..teringin nak mandi tapi tak pandai berenang haha





nak mudah saja!

Assalamualaikum semua & Selamat Pagi.......

Zaman serba moden semua perkara nak mudah dan cepat sahaja. tambahan sekarang tumbuh bagaikan cendawan online shop sana sini..nak kata saya ni pembeli tegar barangan online tak juga..tapi budak opis yang received barang saya dari pihak currier siap 'perli' "eh nanti you bgtau i barang apa lagi akan sampai"...dia gurau jer tu..LOL

antara saya suka buka macam milkadeal, groupon, everyday dan lagi dan lagi. ada barang yang bagus tuk dibeli. Selalunya saya suka beli di groupon sebab kebanyakan barangan kat sini sume yang berkualiti. Sebelum ni ada beli ala-ala rocking chair sampai dua beli tapi memang berbaloi, pakej percutian dan lagi2..

Kat web camni hari-hari ada promosi, yang penting kene bijak memilih barang jangan nanti barang tu jadi cam sampah plak bila sampai kat umah.. terbaru alat camni pun ada diciptakan agak-agak korang sume nak beli tak ??

  kui kui egg craker pun ada jual..bagi saya menda ni tak perlu buat semak dapur dengan alat canggih cenggini, Tak tau lah kot korang rasa berguna kot..pecah manual udah ler..Kalau semua alat nak guna dalam semua perkara kita lakukan amat payah juga, bila pegi umah omak mentua nak hangkut jugak menda ni kerk..buat malu jer hahaha.. cer tengok tu ada pembelinya..mungkin orang jual kek or bakery sesuai kot guna..

tetiba saya teringat zaman kecik dolu-dolu ada channel promosi barang..tak ingat channel apa..pastu dah senyap, skang dah kembali semula tapi bukan di TV tapi di web camnilah..


psst...jangan maleh sangat yerk kengkawan. bijak memilih itu penting..rambang mata dibuatnya..