takutnya nak pergi service

saya 1st...hehe...hari ni pegi service kete kat KIA setapak..customer petama sampai..senang skit cepat abiss..bese ah sebis kete lau tak 4 or 5 jam tak sah.....takut??!!! apsal...opkos la dear...service ke 40k...kene dalam rm600 jugakkk....kecingggg bukan kencing okay ( bunyi mechine cashier tu ) rrr

Ada juga yang kata pegi sebis kete kat luar lagi senang dan murah..tapi saya tak brapa nak brani..pasal kete abah saya dulu memang amalkan gitu g sebis kat kawan dia, bengkel pun biasa-biasa saja..tapi bila dah lama-lama tu ada masalah yang timbul dia kata kene tukar itu dan ini dan lama pas tu masalah sama tetap jadi..dah lama pas tu agak banyak berabis masih tak da solution..saya decide pegi Proton service kat tepi menara celcom..mengkome nak tau apa masalahnya.??? gearbox daaa yang rosak..lepas tukar baru selesai masalah..antara masalahnya korang susah nak tukar gear( manual) rasa macam sangkut-sangkut.sakit tangan dibuatnya...ada bunyi-bunyi menyakitkan telinga kat dashboard tu..

Jadi bila dah kete sendri ni malas nak pening pale, pegi anto kat tempat sendrik lagi senang..apa masalah cepat detect. Sekarang sume service kia boleh dikatakan dah buat pembaharuan..cantik dan selesa tempat baru..



...doa2kan kami sentiasa dilimpahruahkan rezki halal dari NYA..aaaameennn

No comments: