Sabtu - sakit mata lagi + KEJADIAN TAK DIINGGINI

kisah sabtu yang exossteddd aka exhausted..cam bese usah dibicara kan lagi memey kije 1/2 day..masuk mahkamah sekalipun bos xkan kasi cuti sabtu lebih dari satu dalam sebulan skalik..ha3..

saya memang dah bese dari dulu akan call mak dan aboh slalu..so lepas keje saja call aboh tanya kabar or tanya menu lunch dia (suka rojak or nasi ayem )..skali aboh jawab dengan suara menahan sakit..lepas buat laser mata tu balik smalam pening sket katanya..so dah makan panadol 2 biji..tapi bangun pagi sabtu sampai tengahari sakit macam nak terkeluar biji mata katanya..saya dengan pantas kata baik kita ke GH smula..sempat jugak gi tapau ikan keli bakor + soya (****kejadian SOYA ni pun tragik jugak eeee story later eik )..

ke GH lah kami bersama emak + aboh..doc pun dah pesan sakit kene g spital smula..sampai kat kecemasan dan mak tolong daftarkan..saya pegi park kete..( ohHHH KEJADIAN KERETA INI PUN MENAYAT HATI JUGA )

Allhamdulliah tunggu tak lama juga lam 30 min pas tu sampai turn no:131. doc pun soal ada nanah? beraiar? Sebab kalau ada nanah + berair lagi bermasalah..so doc suggest ..pakcik kene suntik antibiotik tapi kene tunggu lagi sejam kat bilik rehat blakang.kalau lepas sejam masih sakit kene tahan ward ya....saya pun ok lah bila dengar...

tetttt..lepas sejam jumpa doc bilik satu..doc kata tunggu 15min lagi ya pakar mata nak jumpa sebab sekarang pakar mata tengah cek pesakit kat atas....tunggu lah kami bukan 15 min hokaay ..masa tu dah lebih 30 min..saya pegi lah tanya doc..(kali ni doc lain plak) doc dah 1/2 jam, jadi tak pakar mata nak jumpa..boleh tak doc tu kata apa...eh bukan baru 15 min ker???? saya: doc ni dah lebih 30 min tunggu ni..boleh doc tu kata NI HOSPITAL KERAJAAN.. saya: ya saya tau tak da masalah nak tunggu saya follow up pun dah lebih 30 min ni kesian bapak saya tunggu tu..tak makan lagi dari pagi (jam masa tu dah 4.35pm)..

pendek crita doc ni kata suh kami pegi wad mata kat level 4 wad 17 ( wad khas tuk mata )..masa kat wad mata tu doc yang nak jumpa ni takda ntah pegi mana..so saya tanya staff nurse
saya: ..nurse tadi doc kat kecemasan tu kata doc kat wad mata ni tengah buat rondaan kat pesakit..betul ker??
nurse : eh takda lah. mana ada buat rondaan..ada ja kat sini
saya: erm ok..(dalam ati**lau tak follow up kat bawah mau sejam bodoh ja tunggu bawah tu)

saya dah masak sangat dengan appoinment spital neh..lau tunggu lama sangat dari jangkaan baik kita follow up cepat-cepat..tapi yang penting kita cakap elok-elok...lau kene 'baling' sana sini nada suara kene tegas sikit supaya dorang ni reti kita ni bukan senang di kotakkatikann..

pendek lagi cerita ..doc yang di tunggu sudah sampe...cek punya cek...tekanan mata aboh tinggi..cecah 40 tu..padahal mata yang tak dioperate tekanan 19 je (ooo baru tau mata pun ada tekanan) Doc kata kalau kita biarkan tekanan mata tinggu lebih dari 3 or 4 jam urat mata boleh mengembang dan terus jadi rabun semula... patut lah aboh sakit sangat mata dia tu..

APA LAGI ABOH KENE TAHAN WAD...DARI HARI SABTU TU..Jam menunjukkan 6.30pm ..pergh badan rasa tak larat sangattttt..balik umah rasa cam nak pengsann..+ lenguh kaki..


***tolong doakan aboh saya cepat sembuh matanya...aaaameen




No comments: