dua masuk spital ( Mata & Tonsil )

Macam-macam perkara berlaku minggu ni..16 may kakcik (my sister) masuk gleneagles ada masalah TONSIL..kene buang sket kat idung dan tekak..

APA ITU TONSIL...sila click sayaaa hehe

masuk bilik tuk buang tu lam 2.30 lam jam 4 selesai..tapi kat idung tu tak nampak kesan ..tak sure doc but camner..cuma Doc nasihat my SIS kene makan or minum menda2 sejuk..patut la dia kirim kat saya icecream."lau datang tolong blikan icecream vanilla kat DOME rm 2 1 scoop"ingatkan dia gurau ja..takkan kat DOME rm 2 ja..sure rm5 kot ..skali semalam gi beli 2 scoop lam rm 4++ camtu..plain vanilla..kene makan bubur or menda-menda yang lembut juga..nak telan pun masih sakit lagi katanya. Makanan panas dielakkan supaya darah tak cair dan boleh mengakibatkan pendarahan dan lambat sembuh..

My Sis duk satu bilik 2 orang..dia oklah guna RIMAU yang bayor..ermm bila la nak dapat keje dengan company benefit yang ok...doa-doakan saya dapat satu ari nanti yer..bila kecemasan penting tu sume dicover..

Cerita kelakar ngeri kot..katil sebelah aunty lam umur 70an...chinese..abang ipar kata dia kene pasang skru kat tulang punggung..tak silap esok nya nak discharge..sehari sebelum tu cucunya sampai..budak-budak kecik ni datang sure suka main-main bukan ble duk diam, panas ponggong kot ha333..dimainnya tempat adjust katil ..ntah yang mana pulak gi pijak tempat adjust tinggi dan rendah kan katil..apa lagi kedembammmmm katil jatuh...terhentak agaknya..tak pasal2 kene wat 2nd operation cost dalam 60k..huhu..padahal mula kene 30k jer..lepas dari tu sorang budak kecik pun tak datang..kesian betul..$$$ dorang banyak takper..))

source:google

insyaallah rini my sis dah boleh discharge kot...

Pada 17 may plak aboh masuk HKL nak wat operate mata..operatenya 18 may ..kene masuk awal tuk monitor keadaaan kesihatan badan dulu...umur dah meningkat penglihatan kabur sket...dan masa aritu juga cozin saya sebelah abah meninggal di Temerloh..mak dengan kakak sulung wakil dari family kami ziarah kat sana..

Alhamdulillah juga hari jumaat petang aboh dah boleh discharge dan folow up ari rabu..terkejut gak kata bleh balik lepas beberapa jam operate mata..maybe tak ada apa-apa lagi lah tu kot..balik umah smalam malam sket baru aboh rasa pening dan pedih sket..doc ada kasi paracetamol + ubat titis mata lau pening leh makan or titiskan katanya. siang kene pakai spek itam..



syukur semuanya dah selamat ..
yang hidup pasti akan pergi
yang hidup teruskan perjuangan anda
selamat beramallllllll

1 comment:

Sharinginfoz said...

baru aja pi gleneagles semalam..