Gelak Guling-Guling--gambar kawen ku-

majlis lama dah selesai..tapi kenangan tetap sampai bila-bila...sory pada gambar yang sekerat itu yaaa..pic tak pakai tudung..
terima kasih tak terhingga kepada ahli keluarga yang banyak membantu serta yang lain-lain terlibat dalam menjayakan majlis kami.serta para jemputan2 yang hadir..alhamdulillahhh







masih dalam bilik persalinan

sedara mara yang hadir paling awal

senyum itu MAK saya..tq mak..


**doakan kebahagiaan kami sehingga akhir hayat**

Perasaan bila kene pindah

Apa perasaan korang bila kene pindah??tak kisah kene pindah umah..pindah tempat keje?? tukar tempat tidoo..  Sure korang akan rasa eh boleh ker aku biasa kat tempat baru ni?? kira macam-macam boleh ker??? Tapi beselah bila kita nak sesuaikan diri ditempat bukan kebiasaan kita tentu ambil masa..contoh paling senang hari-hari korang tido kat umah jam 9.00pm tajam!! dah lelap..tapi tetiba hari tu korang kene outstation...lam bilik hotel jam dah 10 pm pun masih terkebil-kebil hehe..

Minggu ni last saya duduk kat cubical saya sekarang..next month tukor ke meja style open ..lorrr ingat tukor tempat keje...takk ...saya tukor dalam satu opis haa...kedudukan lain..tapi yang buat rasa lain tu..dah 4 tahun duk style cubical..best duk camni..tertutup kiri kanan ko nak bukak apa pun xda masalah ..buka web yang berpaedah okay...nak plak cube paling hujung dan belakang skali..syiok oooo..sampai buka fb pun terasa macam ada camera  kat belakang kita hehe..mana tau kot boss letak ke kan...kami sederet ni ada 3 cube..belakang kami dinding..seakan-akan cam pic bawah nie.. arrow merah tue..



depan cube pun ada meja lagi..leh dikatakan sume lekat kertas A4 kira cam notes ker..kat depan cube tu..padahal nak elak tengok muka orang depan hahahaaha..pandai kan sume cover camtu..

Tapi meja akan saya duduk ni bukan cube lagi tapi meja dengan meja sebelah hanya ada divider sahaja..depan meja opennnn..kira xda apa yang membolehkan korang nak lekat apa-apa..huaaa...apakan daya tukar department..boss tak buat renovation tuk keseluruhan opis..

jadi biasakanlah diri di tempat baru nanti...good luck noniey..***ucap tahniah kat diri sendiri***

Test

Btest

posted from Bloggeroid

Sabtu - sakit mata lagi + KEJADIAN TAK DIINGGINI

kisah sabtu yang exossteddd aka exhausted..cam bese usah dibicara kan lagi memey kije 1/2 day..masuk mahkamah sekalipun bos xkan kasi cuti sabtu lebih dari satu dalam sebulan skalik..ha3..

saya memang dah bese dari dulu akan call mak dan aboh slalu..so lepas keje saja call aboh tanya kabar or tanya menu lunch dia (suka rojak or nasi ayem )..skali aboh jawab dengan suara menahan sakit..lepas buat laser mata tu balik smalam pening sket katanya..so dah makan panadol 2 biji..tapi bangun pagi sabtu sampai tengahari sakit macam nak terkeluar biji mata katanya..saya dengan pantas kata baik kita ke GH smula..sempat jugak gi tapau ikan keli bakor + soya (****kejadian SOYA ni pun tragik jugak eeee story later eik )..

ke GH lah kami bersama emak + aboh..doc pun dah pesan sakit kene g spital smula..sampai kat kecemasan dan mak tolong daftarkan..saya pegi park kete..( ohHHH KEJADIAN KERETA INI PUN MENAYAT HATI JUGA )

Allhamdulliah tunggu tak lama juga lam 30 min pas tu sampai turn no:131. doc pun soal ada nanah? beraiar? Sebab kalau ada nanah + berair lagi bermasalah..so doc suggest ..pakcik kene suntik antibiotik tapi kene tunggu lagi sejam kat bilik rehat blakang.kalau lepas sejam masih sakit kene tahan ward ya....saya pun ok lah bila dengar...

tetttt..lepas sejam jumpa doc bilik satu..doc kata tunggu 15min lagi ya pakar mata nak jumpa sebab sekarang pakar mata tengah cek pesakit kat atas....tunggu lah kami bukan 15 min hokaay ..masa tu dah lebih 30 min..saya pegi lah tanya doc..(kali ni doc lain plak) doc dah 1/2 jam, jadi tak pakar mata nak jumpa..boleh tak doc tu kata apa...eh bukan baru 15 min ker???? saya: doc ni dah lebih 30 min tunggu ni..boleh doc tu kata NI HOSPITAL KERAJAAN.. saya: ya saya tau tak da masalah nak tunggu saya follow up pun dah lebih 30 min ni kesian bapak saya tunggu tu..tak makan lagi dari pagi (jam masa tu dah 4.35pm)..

pendek crita doc ni kata suh kami pegi wad mata kat level 4 wad 17 ( wad khas tuk mata )..masa kat wad mata tu doc yang nak jumpa ni takda ntah pegi mana..so saya tanya staff nurse
saya: ..nurse tadi doc kat kecemasan tu kata doc kat wad mata ni tengah buat rondaan kat pesakit..betul ker??
nurse : eh takda lah. mana ada buat rondaan..ada ja kat sini
saya: erm ok..(dalam ati**lau tak follow up kat bawah mau sejam bodoh ja tunggu bawah tu)

saya dah masak sangat dengan appoinment spital neh..lau tunggu lama sangat dari jangkaan baik kita follow up cepat-cepat..tapi yang penting kita cakap elok-elok...lau kene 'baling' sana sini nada suara kene tegas sikit supaya dorang ni reti kita ni bukan senang di kotakkatikann..

pendek lagi cerita ..doc yang di tunggu sudah sampe...cek punya cek...tekanan mata aboh tinggi..cecah 40 tu..padahal mata yang tak dioperate tekanan 19 je (ooo baru tau mata pun ada tekanan) Doc kata kalau kita biarkan tekanan mata tinggu lebih dari 3 or 4 jam urat mata boleh mengembang dan terus jadi rabun semula... patut lah aboh sakit sangat mata dia tu..

APA LAGI ABOH KENE TAHAN WAD...DARI HARI SABTU TU..Jam menunjukkan 6.30pm ..pergh badan rasa tak larat sangattttt..balik umah rasa cam nak pengsann..+ lenguh kaki..


***tolong doakan aboh saya cepat sembuh matanya...aaaameen




dua masuk spital ( Mata & Tonsil )

Macam-macam perkara berlaku minggu ni..16 may kakcik (my sister) masuk gleneagles ada masalah TONSIL..kene buang sket kat idung dan tekak..

APA ITU TONSIL...sila click sayaaa hehe

masuk bilik tuk buang tu lam 2.30 lam jam 4 selesai..tapi kat idung tu tak nampak kesan ..tak sure doc but camner..cuma Doc nasihat my SIS kene makan or minum menda2 sejuk..patut la dia kirim kat saya icecream."lau datang tolong blikan icecream vanilla kat DOME rm 2 1 scoop"ingatkan dia gurau ja..takkan kat DOME rm 2 ja..sure rm5 kot ..skali semalam gi beli 2 scoop lam rm 4++ camtu..plain vanilla..kene makan bubur or menda-menda yang lembut juga..nak telan pun masih sakit lagi katanya. Makanan panas dielakkan supaya darah tak cair dan boleh mengakibatkan pendarahan dan lambat sembuh..

My Sis duk satu bilik 2 orang..dia oklah guna RIMAU yang bayor..ermm bila la nak dapat keje dengan company benefit yang ok...doa-doakan saya dapat satu ari nanti yer..bila kecemasan penting tu sume dicover..

Cerita kelakar ngeri kot..katil sebelah aunty lam umur 70an...chinese..abang ipar kata dia kene pasang skru kat tulang punggung..tak silap esok nya nak discharge..sehari sebelum tu cucunya sampai..budak-budak kecik ni datang sure suka main-main bukan ble duk diam, panas ponggong kot ha333..dimainnya tempat adjust katil ..ntah yang mana pulak gi pijak tempat adjust tinggi dan rendah kan katil..apa lagi kedembammmmm katil jatuh...terhentak agaknya..tak pasal2 kene wat 2nd operation cost dalam 60k..huhu..padahal mula kene 30k jer..lepas dari tu sorang budak kecik pun tak datang..kesian betul..$$$ dorang banyak takper..))

source:google

insyaallah rini my sis dah boleh discharge kot...

Pada 17 may plak aboh masuk HKL nak wat operate mata..operatenya 18 may ..kene masuk awal tuk monitor keadaaan kesihatan badan dulu...umur dah meningkat penglihatan kabur sket...dan masa aritu juga cozin saya sebelah abah meninggal di Temerloh..mak dengan kakak sulung wakil dari family kami ziarah kat sana..

Alhamdulillah juga hari jumaat petang aboh dah boleh discharge dan folow up ari rabu..terkejut gak kata bleh balik lepas beberapa jam operate mata..maybe tak ada apa-apa lagi lah tu kot..balik umah smalam malam sket baru aboh rasa pening dan pedih sket..doc ada kasi paracetamol + ubat titis mata lau pening leh makan or titiskan katanya. siang kene pakai spek itam..



syukur semuanya dah selamat ..
yang hidup pasti akan pergi
yang hidup teruskan perjuangan anda
selamat beramallllllll

1kg...alhamdulillah

last sunday pergi jejalan kat VIVA ..sapa tak tau viva tu sila google eik..buka kete VIVA okayss..tempat ni cam shopping complex jual kelengkapan umah...
saja masuk Pinang medical home care shop..maka terbelilah penimbang digital dengan dumbbel
source:gugle

source;gugle

 bagus beli penimbang digital especially sesape yang rajin monitor berat badan dan bagus juga kita hanya pakai satu pemimbang, kekadang pegi timbang kat luar cam shopping complex bukan betul sangat. Penimbang ni boleh setting  male/female, berat dan ketinggian..dari situ bagusnya juga kita dapat tau berapa fat dan kandungan air dalam badan kita nie..

Dumbbell tu konon nak fitkan bahagian lengan yang lembik ini..blum mula guna lagi pun..harap2 esok mula guna..kita pempuan takyah nak beli heavy sangat kang lengan jadi berketak..ada jual 1kg, 2kg dengan 3kg...ikutkan tanya salesgirl tu suh amik 1 kg dulu..saya tanya F dia kata better amik medium (2kg) dorang sales ni nak suh u beli satu2 dlu la tu..hehe

Berita gembira pagi ni awal pagi dah buka penimbang baru wehhh...korang ador???..setting sume dan timbanggg....alhamdulillahh 1 kg sudah turun noks noks sekalian...heppy tak terkata..baru 5 hari diet karbo..tu pun ader terlanggar sket pantang huhu...saya ada ambil lain juga tuk membantu turunkan berat badan...nanti yersh sume dah banyak2 kilo turun saya kasi tau ya apa yang saya amik...nak test kat badan sendri dlu...


: happy modeee ^_^: syukurrr

Jual susah tak jual lg susah

hari mengeluh bagiku di hari ini...sakit pale memikirkannyaaaa pun...adoiyaii nyer

prosedur baru macam-macam..nak buat pinjaman kete kene gaji RM1500 ke atas..opss tapi bukan saya nak wat loan kete itew...saya mau jual kereta saya lagi satu..dah ada buyer pun..tapi tu ah tak lepas coz gaji atas 1k++ tapi bawah 1.5k..lau tau camni hujung tahun lepas jual dah..

bukan per, nak clearkan commitment huhuhu...sakit paleee ku iniii..sape-sape kat sini boleh kasi info camner nak apply loan neh...

takutnya nak pergi service

saya 1st...hehe...hari ni pegi service kete kat KIA setapak..customer petama sampai..senang skit cepat abiss..bese ah sebis kete lau tak 4 or 5 jam tak sah.....takut??!!! apsal...opkos la dear...service ke 40k...kene dalam rm600 jugakkk....kecingggg bukan kencing okay ( bunyi mechine cashier tu ) rrr

Ada juga yang kata pegi sebis kete kat luar lagi senang dan murah..tapi saya tak brapa nak brani..pasal kete abah saya dulu memang amalkan gitu g sebis kat kawan dia, bengkel pun biasa-biasa saja..tapi bila dah lama-lama tu ada masalah yang timbul dia kata kene tukar itu dan ini dan lama pas tu masalah sama tetap jadi..dah lama pas tu agak banyak berabis masih tak da solution..saya decide pegi Proton service kat tepi menara celcom..mengkome nak tau apa masalahnya.??? gearbox daaa yang rosak..lepas tukar baru selesai masalah..antara masalahnya korang susah nak tukar gear( manual) rasa macam sangkut-sangkut.sakit tangan dibuatnya...ada bunyi-bunyi menyakitkan telinga kat dashboard tu..

Jadi bila dah kete sendri ni malas nak pening pale, pegi anto kat tempat sendrik lagi senang..apa masalah cepat detect. Sekarang sume service kia boleh dikatakan dah buat pembaharuan..cantik dan selesa tempat baru..



...doa2kan kami sentiasa dilimpahruahkan rezki halal dari NYA..aaaameennn