Kuching 2

esoknya..AHAD..
awal pagi juga dah bangun kami ke Serikin...buat saya kali ke dua saya pergi..masa 1st dulu awal 2010 pegi ngan family saya...zaman single lagi kooo..

Hari ahad Serikin buka separuh hari..barang-barang kat sini biasa saja cam kat semenanjung pun ada. TAPI kalu asyik duk kata camtu ceruk mana lam mesia ni pun kita tak kan berjalan pasai sume tempat sama ja..hihi kan kan..sapa stuju angkat kaki..

Perjalanan amik masa ntah lebih 30 min..kot cuaca masa ni redup + kering..naik melekit badan

sowy ..kat sini xbanyak pic saya amik...ni jer yang omeiii

lepas balik Serikin balik umah terus sume bantai tido..penat sangat...

malam pulak ada surprise..rupanya kami pegi dinner umah mak sedara F..kami ingat p makan kat kedai..sedap juga satay ada, kek ada..senang crita macam2 ada...masa nak balik saya dapat angpowww okehhh ...syukur dah besor cenggini masih dapat $$ lagi...tq makcikkk


Kuching 1 sampai ke meowwww sudahhhh

Assalamualaikummmm..

ayat seperti biasa lama xberblog..padahal macam-macam cerita ada cuma belum berkesempatan lagi...

okay last week saya dan F pergi ke meeooooowww aka Kuching, ada masjlis pertunangan cozin F...apa??? bertunang pun nak balik..banyak duit ekau yerkkk...xder lah F kata saja nak jumpa sedara mara so saya follow ajer...pegi kali ni naik MAS, mudah dan senang , wheelchair service seorang petugas untuk satu wheelchair akan anto sampai masuk kapetebang dan macam tu jugak bila dah sampai kuching sorang staff akan tunggu kat pintu kuar..

Elok juga sapa-sapa yang nak travel, masa nak beli tiket suvey air asia dengan Mas skali..kadang-kadang harga antara dua tu tak banyak beza..so naik MAS lagi senang camtu...makan + luggage ..air asia plak nak kene add on itu dan ini..

kami berempat sebenarnya.. + adik + pak mentua..amik flight last sekali 20 april, sampai Kuching 12 pagi camtu..sampai sana dah ada cosin F menunggu kami..yang best tu rumah dia dengan airport 5 minit je dah sampai tak sempat nak tido kat lam kete...hua huaaa...

sampai dah kepenatan gedebuk gedebak jam 3 pagi baru dapat tito..mestila tempat lain bukan senang nak lena..di Sarawak kebanyakan majlis akan mula awal pagi..dalam jam 10 or 11 am ke atas camtu..

Pepagi dah bangun, umah orang tak boleh suka hati kauuu je nak lewat-lewat mangun wat malu jerk..kuar jer bekfest dah siap dihidangkan..

ni pic kami sebelum pegi majlis tak silap jam 9.15am neh.. masa kat KL saya tanya F. 'u pakai baju apa'?..F kata pakai baju itam..saya pun pelik apahal F ni nak pakai baju mlayu itam macam apa jerk..saya pun time tu just ok jer..masa pagi kat sana baru prasan laaa baju saya pun itam ghupanyaaaa....* lempang 10x kang ha3... saya suka jubah tu dari muslimdesign dan tudung plak dari KF hijabi..

malam nyer pulak..uncle F belanja sefood kat TopSeafood agak ramai juga dalam 3 round table kami..thank you Uncle K..






lepas tu balik dengan kenyangnya..alhamdulillahhhh