Melakerrr nyerr

Assalamualaikum sume...

Syukur awal tahun 2012 ni kami dapat pergi cuti-cuti mesia..di mana last year 2011 cuti-cuti kami di hospital sahaja..tq allah..mendengar doa dari hambamu yang lemah ini..kali ni kami pergi ke melaka..plan jan 2012 masa belek-belek groupon.com.my dengan pulak bonus dah kuar. Kami pergi ke philea resort ..bertolak jam 10 pagi dari KL..takut jalan jem..sampai air keroh lam tengahhari..ermm masih awal jadi kami cadang terus lagi ke Tangkak kebetulan umah mentua abang di sana. Rezeki kami dapat makan tengahari kat sana ..sedap lauknya simple..ayam dengan ikan bakor ngn udang fresh..pejal lagi isinyerr..

lepas makan gerak ke ayer keroh, tak jauh sangat dalam 30 min dah sampai dan philea pun sebelah exit ayer keroh..

sampai philea kami diberi welcome drink..suasana kat sini memang cantik sesuai tuk relax minda korang sume..pool pun best..dari sini nak ke town agak berbelas km juga, tapi kami tak da pergi jalan-jalan sangat sebab keadaan en AF masih belum mengizikan..setakat satu dua tempat boleh gagah lagi..

bilik pavilion ni ada dua tingkat, kami ambil yang bawah saja. ada pic bawah tu kami dapat 2 single bed..katanya katil king size TAK ADA KAT  BILIK BAWAH sume katil king size di tingkat atas sahaja...nampak sangat menipu yerk korang wahai management Philea.terpaksalah request combine katil masa booking tu.tapi bila sampai bilik tak da pun dorang combine..teruk betul....sebab apa saya kata PHILEA MENIPU nyerr pasal kami datang katil lum combine lagi ..call ..dorang suh dah roomservice datang..masa tu saya tanya la budak ni..

saya: 'dik bilik bawah ni memang semua tak ada katil king size ker'??...
dak RC : eh ada kak..
saya: masa akak booking dulu dorang kata tak ada
dak RC: mungkin dah penuh kot kak..
saya: ermm boleh terima jawapan tu..bagus korang ni jawab compare ngn cara management korang jawab..(saya jawab lam hati jer huhu..actually saya ada call cakap dengan PA General Manager dorang tuk confirmkan ..PA dia pun kata memang tak ada katil king size bawah..bagus lagi cara jawapan budak jawatan rendah banding dengan jawatan tinggi tapi akal takda nak jawab..boleh diterima kan jawapan tu..contoh; maaf puan katil king size untuk bilik bawah semua dah fully book hanya tinggal 2 single bed sahaja untuk bilik bawah)

kat sini nak kuar ke loby or makan guna khidmat buggy..maleh nak jalan









 for 1st day breakfast memang terukk rasa macam pi makan kat 2 star hotel..nasi lemak ngn nasi goreng berketul-ketul keras...paling teruk lagi pastryyy nyer macam makan roti..xda quality langsung..




***bersambunggg

2 comments:

Sharinginfoz said...

seronok pi jalan2

Noniey said...

memang sronok..release tensen