Dapor Sarawak....boleh la..

Isnin lepas kami sefamly belah AF(singkatan tuk nama somi saya) makan di Dapur Sarawak..dah kawen ngn org sarawak maka makanan yang femes kat sana kadangkala dirindui di sini..Nak buat pun kadang-kadang saja..

Alhamdulillah 4 orang adik bradik AF sudah di semenanjung cuma sorang jer kat sana lagi. Dulu masa mula-mula kenal AF my family risau coz katanyaaa jauhnnyyaaa ko cari..hihi..tapi tu sume tak jadi halangan since sume dah kat sini.Pak mentua juga kat sini, mak mentua meninggal tak silap tahun 2009 kot. KL ni lubuk rezki, pada saya gaji di sana masih rendah padahal makanan dan barang di sana mahal juga sebab ada barangan dibawa dari semenanjung, yang boleh hidup pun orang berniaga dan keje goment or oil and gas.

Femes dari sana tentulah mee kolok dan laksa sarawak..














scrollll...huhu pic makanan tak sempat ambil..lapar sangat..sory gambor agak gelap..pic lepas magrib..

lokasi ; dekat diamond square gombak, belakang-beeelkaangg sket dari Balai Polis Setapak..

komen saya : waktu malam ada goreng2 sahaja ngn top menu..kuah mee kureng sket...btw xda pilihan sini je yang ador. tak silap pemilik mahmud ali basha pelakon tu...ni kali ke dua pergi..kali pertama tapau kuah laksa sedap pulak..jumpa mahmud tu tapi cam kurang peramah sket dengan customer jer.
Hope interior dalam kedai dapat diperbaiki lagi kasi ceria coz nampak cam suram-suram gitu skang neh.

No comments: