rasa nak marah...sabar je lah wahai hatiku

ada sakit hati berurusan dengan orang tak reti nak buat keje..saya pun keje juga..tgk email melambak2..dah baca email customer/client reply la balik..atleast tau la apa status email yang saya anto tu..

payah ke nak reply ..!!!!!!!!!!!!!!!!!ishh..rasa tak baik nak maki orang ni..fikir berkali-kali..tp lau tak reti memang patut kene..pastu kata itu ini tak update..haihhhh


*
*
*
*
*
*


beistigfar byk22222 wahai nonieyyy

tayar..tayarrr...tukak lama beli baluuuuu

Alhamdulillah dapat bonus..tukak tayar ooooo...total lam 2k++ coz 4 rim kene ketuk seme mengkuk sana sini..tukar kat Pandan Jaya..nama kedai tu CONTINENTAL...

ayat tokei kedai memang baik promosi." ini tayar lu  mau tukar elok pakai bla bla...lu percaya sama saya..."talak tipu munya".saya maleh nak buat suvey sana sini pasai penat sangat..pagi tu pegi bawa AF appoinment di PPUKM..

Nak marah atau saman sapa eik??? ha3...jalan berlobang sana sini!! habis rim saya...napeee takkk elakkkk...cam mana nak elakkkk..kiri kanan depan belakang lubanggg..selalunya jalan berlubang kat jalan raya lepas ujan bertakung air..tar macam mana pun minggu depan jadi balik..kan bagus saliran air kiri kanan jalan dibetulkan kot kot ada lubang air tersumbat..

Setakat dok KL memang betul jalan cam Kandang Lembu..bukan 1 tapi 2 tapii 3 tapi 56789 jalan berlobang..skali lobang banyak ..gedekkkk gedekkkk munyiknya


5 bji tayar..tayar spare pun sport rim..tayar spare pakai lama ag

untuk cek rim mengkuk atau tidakk

alhamdulillah siappp..$$$$ terbang..


**ya allah limpah ruahkan rezki hamba mu ini**

dah rupa macam orang PEERAKKK...bukan Perak..

Assalamualaikum,

Dah lama kami x p Sunway Pyramid (SP)..bukan sungai petani norrr..agak bertahun juga huhu..mana tak nya sana asyik jem so, saya lebih suka pergi area Curve, Ikea dan 1U..

Kami pergi sabtu lepas (14 jan) lepas ada appoinment ngan seseorang di Sunway..pakai GPS uolss, lau tak sesat la kami..jangan kata nak pakai GPS bila outstation..dekat-dekat pun perlu senang jimat masa dan minyak..AF tetiba nak pergi SP..saya layannnn..

Pas magrib sampi SP..huh..jalan jem sesangat maka kami terpaksa guna Valet Parking RM15..buat masa ni AF masih guna wheelchair coz kakinya lemah lagi tuk jalan lama2..terus g customer service counter tuk rent wheelchair..soklan yang paling menyirap dari staff situ.." untuk siapa ya ", " berapa lama ya " sepanjang saya pergi mana-mana tak pernah staff tanya soklan camtu( KLCC n Empire ok ja)..agak bo#@& staff ni..dah tentulah untuk orang kurang upaya or orang tua..xkan la ada orang sesuka hati nak guna menda tu.."Kami boleh bagi tapi kene pulangkan 9.15pm ya. sebab kami nak closing" fuhh awal sungguh korang closing yerk..saya belah dengan hampanya $#%#^#^.. alhamdulilah kami da bawa whellchair sendri..

Masuk SP terus je cam orang PHEEEERAKKK ...bukan PERAK yer walopun saya kampung sana...PHERAAK cam rusa masuk kampung rrr..adik bradik jakun kot..tetiba blurr nak ke mana, siap kami ingat point kedai supaya tak sesat nak balik ke lobby ..

Patut ramai ke SP sebab banyak kedai-kedai  tuk medium level or high level..kita enjoy this pix..sebelum balik kami lepak di Starbuck..hampir kehilangan Valet Parking Card letak bersama tisu yang saya buang di meja itu..siap berlari berkejarannn amik smula..alhamdulilah ador lagi..Kelemahan saya bila pegang banyak barang sure sesuatu akan tertinggal..cool noniey cool..jangan kalut..




saya nak jam bentuk C tapi color Meroon...malangnya type C ada color black & white ((

saya semakin x-largeeeeeee..xsukeerrrrr


saya suka eclairrrr



di straw hijau tempat kejadian kad parking tertinggal

ku menunggu keretaku sampai disniiii..lalala..

buzy sangat ker

plan nak update blog

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
tapi tergendala
esok lah yer

rasa bersalah jika komplenn

Assalamualaikum..

salam Jumaat sume..suke korang eik TGIF..

Hari ni masuk ofis awal dari biasa, hajat nak buka FB sekejap tapi hampa internet problem..tapi yang pelik tu PC saya saja yang slalu kene, PC lain selamber jer bukak..Actualy FB kat opis kene block during ofce hr, makanya before 9am,1pm-2pm dan lepas 5.25pm baru bleh bukak..tapi PC saya memang selalu prob..web lain boleh pulak. kang komplen kat bos, ' bos apsal PC saya susah nak bukak FB bila free'..bos kata aku ni kaki FB pulok kan...huhu

dah tu ada yang dowloand movie ke hape FB akakkk jugak yang tak boleh bukak depa nyer memang sedia maklum laju jer bukak apa-ape..PC sume baru tukar sama jer jenis dengan kelajuannya..

Nasib la saya ada tab neh..kebaikan kat sini ada WIFI, tapi kekadang nak jugak buka guna screen besor sket kan dari tab nie.nak nengok gambor-gambor di upload kawan-kawan..nampak sket segala jerawat bagai ahaha. .kang tukor galaxy yang besor screen payah nak sorok-sorok bukak fb..

keputusan nyer..tak payah komplen lah wahai Pn Noniey..buat jadi buah mulut dan serabut perukkk bos ko nanti..gamaknya dah tau kita guna tab kot tak pepasal blok fb lagi hua hua..apa-apa lah cik kiah senah oiiii..yang penting kita enjoyyyy

Dapor Sarawak....boleh la..

Isnin lepas kami sefamly belah AF(singkatan tuk nama somi saya) makan di Dapur Sarawak..dah kawen ngn org sarawak maka makanan yang femes kat sana kadangkala dirindui di sini..Nak buat pun kadang-kadang saja..

Alhamdulillah 4 orang adik bradik AF sudah di semenanjung cuma sorang jer kat sana lagi. Dulu masa mula-mula kenal AF my family risau coz katanyaaa jauhnnyyaaa ko cari..hihi..tapi tu sume tak jadi halangan since sume dah kat sini.Pak mentua juga kat sini, mak mentua meninggal tak silap tahun 2009 kot. KL ni lubuk rezki, pada saya gaji di sana masih rendah padahal makanan dan barang di sana mahal juga sebab ada barangan dibawa dari semenanjung, yang boleh hidup pun orang berniaga dan keje goment or oil and gas.

Femes dari sana tentulah mee kolok dan laksa sarawak..














scrollll...huhu pic makanan tak sempat ambil..lapar sangat..sory gambor agak gelap..pic lepas magrib..

lokasi ; dekat diamond square gombak, belakang-beeelkaangg sket dari Balai Polis Setapak..

komen saya : waktu malam ada goreng2 sahaja ngn top menu..kuah mee kureng sket...btw xda pilihan sini je yang ador. tak silap pemilik mahmud ali basha pelakon tu...ni kali ke dua pergi..kali pertama tapau kuah laksa sedap pulak..jumpa mahmud tu tapi cam kurang peramah sket dengan customer jer.
Hope interior dalam kedai dapat diperbaiki lagi kasi ceria coz nampak cam suram-suram gitu skang neh.

Anwar is Free.

Sodomy II: Anwar not guilty

http://thestar.com.my

..pa pe pun saya bukan org PKR..mula-mula dolu rajin la baca pasal kes ni, pastu dah bertahun-tahun tak amik kisah langsung..sampai la hari ni..just tau keputusan nya saja...sapa rajin nak baca klik link atas tu

hilang pedoman agama

hari ni ada baca  utusan online best pasal SIHIR..hari ni nak merepek pasal SIHIR aka dengki khianat manusia kat dunia nie..

sikap manusia tamak dan tak boleh tgk orang lain lebih, malas berusaha dan nak kesenangan dengan cara yang singkat atau lebih senang suka 'mencantas'..cam pokok plak cantas mencantas neh

sesuatu yang terjadi dengan izin allah. Bila dah sakit akan ke sana kemari nak sembuhkan penyakit itu pun selepas pak doktor sendiri tak dapat mengesan penyakit yang ado..agaknya doktor zaman skang ni pun kene juga belajar ilmu-ilmu penyembuhan guna ayat-ayat al-quran sekurang-kurangnya lau dorang tak boleh nak kesan penyakit boleh la suggestkan kat pesakit tuk cuba cara alternatif plak kan..xder nak buang duit dekat hospital lagi..ni pandangan saya sahaja.

Nak sakitkan dan susahkan orang memang senang, cara tak baik cepat je jadik kot..tapi tunggu balasan dari ALLAH mungkin cepat atau lambat sahaja. Agaknya juga dah keras sangat hati mereka ini sampai tak tahu dosa dan pahala

petikan..Apabila masyarakat sudah hilang pedoman agama, maka halal dan haram sudah tidak menjadi pertimbangan dalam mengatur kehidupannya termasuklah dalam mengikis penyakit hati dalam diri.
Kita juga perlu berhati-hati dalam mendapatkan rawatan alternatif. Pastikan pusat rawatan tersebut mendapat pengiktirafan daripada pihak berautoriti.
Jauhi tempat-tempat perubatan yang menggunakan jampi serta mantera yang tidak bersandarkan al-Quran dan hadis Nabi SAW.

lagi satu, nak pegi tempat berubat pun satu hal juga, tak sume dalam tb aka TV tu betul, ada gak yang main bagi guna produk jer then total gedebak cam nangka BUSUK $$500 gitu haaa..dah ler sakit kene lak ketuk camtu..sekali cukup lah tempat gitu , g cuba tempat lain lagi. Sekarang banyak pusat perubatan ISLAM tumbuh cam cendawan, kita sendiri kene pandai pilih. Alhamdulillah tempah Hj Lukman / Asraf Muslim tu pun bagus gak. Nanti Februari 2012 dorang akan berpindah ker Centrum Setiawangsa.

Selagi belum KIAMAT sume menda tak baik ni akan berlaku. Siap-siapkan diri kita dengan bekalan amalan bagi menangkis benda JAHAT ini..Insaallah...