apa ada 11 .11 .11

tarikh ni mengingatkan saya pada 10 10 10 tahun lepas...tarikh ni kami bertunang + nikah...
nasib baik tok kadi abah kenal xda cerewet sangat..
plan nak nikah tarikh ni 8 bulan sebelum tu...tapi booking tarikh ni dengan tok kadi sebulan sebelum tarikh..ye lah tak penah nikah kan..rupanya bukan kita boleh saja cakap or call tok kadi kata 'saya nak nikah 101010 boleh?'...memang jawapannya tak boleh jika tak apply apa-apa lg kat JAWI.....masa tu kalut la pi buat huhu...alhamdulillah dapat juga...

flashback jap...tinggggg**** 101010 jatuh pada hari AHAD....

hari sabtu awal pg dah kuar umah
*gi bli bunga segar tuk bunga tangan,
*pastu tu g wat inai kat jalan TAR,
*pergi amik baju nikah kat kak Zaifie Zainal,
sampai umah tengok orang sume tengah makan..tetiba baru terasa kebulur benor perut ni tak makan-makan dari pagi...huhu..wat kene gelak dengan sume jer.. 
*petang sampai ke malam..dok belek-belek hantaran bertunang...hantaran kawen bagi masa sanding
*malam maksu datang tolong wat hand bouquet..thanks maksu..cantik sangat..
*tidoo


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
* subuh dah bangun...mandi bla bla...
* cameramen sampai
* make up kat umah kakak ..atas je..
* ian sham sampai...
* lama sket ahmad fairus pun sampai
*bla ...bla...bla...siapppppppppppp
*
*
*
*

jam 10am lbh ke masjid sri rampai...huhu masa ni macam-macam perasaan ado...dah ler muka jarang kene make up tebal...rasa cam berat je kat muka..

sampai masjid..dup dap dup dap..cam artis dah orang dok pandang...malu beb...kami pasangan akhir untuk dinikahkan pada pagi tu dalam jam 12 camtu....

jalan tersipu-sipu...duk atas bantal tekad benang emas..beselah orang perak memang femes dengan tekad nie..tak lama pas tu pihak lelaki sampai..tp bakal en somi duk lama kete lagi sebab nak bertunang sekejap..senang gabung sekali jimat masa dan kos dan selamat sikit cuti sedara mara yang jauh.


30 min lepas bertunang...........NIKAH pulak...bla blaaaaa

alhamdulillah selesai beberapa minit sebelum solat Zohor...untuk tahun lepas...

doa-doakan kami bahagia dan sentiasa sehat...aminnn

No comments: