kamilah segalanya...kononnnn

Semakin umur meningkat semakin banyak kita pelajari dalam kehidupan. kadang-kadang kita tak sangka sesuatu perkara tu berlaku dalam situasi di kala kesusahan melanda..semoga mereka-mereka ini diberikan hidayah olehNya untuk berubah.

Bila susah kita lah pembantu untuk selesaikan. sekarang bila kami berada di roda hidup paling bawah mereka ini hilang atau senyap seribu bahasa. Seolah tidak memahami apa yang sedang berlaku.

sekarang dah ada kerja sendiri,
dah ada duit sendiri,
dah pandai buat keputusan (kot),
dah rasa hebat sebab hidup rasa selesa,
tapi kau lupa
sewaktu kau tiada apa yang dinyatakan di atas
kami lah segalanya..


Kasihan..allah la tempat mengadu..allah itu maha adil...hidup tak selalu indah...kahwin, ada anak, ada kerja = bahagia forever...tapi ujian allah boleh datang bila-bila masa tanpa kita pinta...tak pula mendoakan keburukan untuk mereka..cuma sedarlah...

***tetiba hari ni jadi sensitip pula...USTAZ azhar idrus kata jangan luah kan fb...kita kene luah kat allah...tapi ni luah kat blog jer hehehe

nyatakan syukur anda



salam

setiap hari sabtu masa otw nak pergi kerja saya suka dengar IKIM fm slot DR Muhaya.. memang best dengar motivasi dari Dr. rasa bersemangat. Pagi ni dengar lewat sket..sempat dengar bab BERSYUKUR..Dr kata cuba senaraikan sekurang kurangnya 3 perkara tanda kita bersyukur bila bangun dari tidur..

saya,

 1. alhamdulillah masih dihidupkan kembali hari ini untuk memohon keampunan kepadaNya

2. syukur en somi ada di sebelah dan semakin sihat

3. syukur mempunyai kesihatan yang baik walaupun dalam keadaan 'macam ni'

buatlah selama seminggu dan berterusan insyaallah kita akan rasa tenang dan sentiasa bersyukur dengan nikmatnya dan dari sini juga kita akan rasa kurang untuk membandingkan diri kita dengan orang lain atau Dr slalu kata 'bujet bagus' = syok sendri la kot..;))...korang rajin-rajin la buat macam ni..atas tu apa yang saya rasa untuk bersyukur lain orang xsama kan..

dalam hidup kita jangan terlampau mengata orang lain takut nanti terpalit kat diri sendiri..tapi nama pun manusia perasaan macam-macam ada...rasa jeles, dengki, nak salahkan orang je memanjang dan rasa kita je betul..kan kan......sebolehnya dielakkan rasa gitu yang penting kene pandai control diri kita macam mana..insyaallah..




apa ada 11 .11 .11

tarikh ni mengingatkan saya pada 10 10 10 tahun lepas...tarikh ni kami bertunang + nikah...
nasib baik tok kadi abah kenal xda cerewet sangat..
plan nak nikah tarikh ni 8 bulan sebelum tu...tapi booking tarikh ni dengan tok kadi sebulan sebelum tarikh..ye lah tak penah nikah kan..rupanya bukan kita boleh saja cakap or call tok kadi kata 'saya nak nikah 101010 boleh?'...memang jawapannya tak boleh jika tak apply apa-apa lg kat JAWI.....masa tu kalut la pi buat huhu...alhamdulillah dapat juga...

flashback jap...tinggggg**** 101010 jatuh pada hari AHAD....

hari sabtu awal pg dah kuar umah
*gi bli bunga segar tuk bunga tangan,
*pastu tu g wat inai kat jalan TAR,
*pergi amik baju nikah kat kak Zaifie Zainal,
sampai umah tengok orang sume tengah makan..tetiba baru terasa kebulur benor perut ni tak makan-makan dari pagi...huhu..wat kene gelak dengan sume jer.. 
*petang sampai ke malam..dok belek-belek hantaran bertunang...hantaran kawen bagi masa sanding
*malam maksu datang tolong wat hand bouquet..thanks maksu..cantik sangat..
*tidoo


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
* subuh dah bangun...mandi bla bla...
* cameramen sampai
* make up kat umah kakak ..atas je..
* ian sham sampai...
* lama sket ahmad fairus pun sampai
*bla ...bla...bla...siapppppppppppp
*
*
*
*

jam 10am lbh ke masjid sri rampai...huhu masa ni macam-macam perasaan ado...dah ler muka jarang kene make up tebal...rasa cam berat je kat muka..

sampai masjid..dup dap dup dap..cam artis dah orang dok pandang...malu beb...kami pasangan akhir untuk dinikahkan pada pagi tu dalam jam 12 camtu....

jalan tersipu-sipu...duk atas bantal tekad benang emas..beselah orang perak memang femes dengan tekad nie..tak lama pas tu pihak lelaki sampai..tp bakal en somi duk lama kete lagi sebab nak bertunang sekejap..senang gabung sekali jimat masa dan kos dan selamat sikit cuti sedara mara yang jauh.


30 min lepas bertunang...........NIKAH pulak...bla blaaaaa

alhamdulillah selesai beberapa minit sebelum solat Zohor...untuk tahun lepas...

doa-doakan kami bahagia dan sentiasa sehat...aminnn

Bila Kucing Jumpa air

tengok video ni dapat menghepykan diri sekejap...memang kelakar )))



ada perubahan

alhamdullilahh....syukur...dengan izin allah ada perubahan sedikit kat en somi...yang lain tu kene usaha dan bertawakal kepada allah untuk 100% sembuh...

banyak nak diceritakan, tapi ntah kepala ni xda idea nak berkata-kata....