sendiri lagi...bye bye

wah tajuk kat atas tu cam hape hape jer.tiada kaitan langsung dengan crita dibawah ini..still in the office, sambil dari tadi duk memikirkan apa nak buat. nak karang ayat panjang macam malas hari ni...huh...sebelum ni pun xder type panjang berkajang pun..sume pendek..huhu..

nak story sket pasal keje bley?? ikut sukalah nak hapa hapa pun kan..now dah 3 hari belajar kat department operations, banyak perkara baru di tambah lagi dalam pale otak nie. hidup ni kan menarik dengan sentiasa belajar perkara baru, yang penting menda berpaedah.

hari ni apa saya buat yerk lepas wrkg hour???

aktivit nya ialahhhh buka blog2 lain baca story dorang. Dalam hati terfikir rajin dorang ni upadate selalu blog..seronok baca..saya walopun jarang update TAPI rajin baca blog orang lain. suke tengok upadate pasal kecantikan, fesyen dan bisness. sume tu knowledge tuk kita gak. maklumlah saya ni wekend jarang nak ke shopping complex. pergi bila perlu sahaja. ada ciput sikit , mana taknya lagi sebulan kita nak posa, dan lepas raya nak kene renew rodtax kete ...kua kua ((( nak kene stanby $$$$ tu. So tema raya kami tahun ni.."Bersederhana"...

Bila cakap pasal raya..korang sume perasan tak puasa tahun ni tak banyak sangat dengar iklan jualan murah..." jualan hebat" .."raya di kamdar".......mari pokai hehe..mungkin harga barang dan minyak dah naik ni ramai orang mula berjimat cermat kot ...manalah tau kan baru tersedar nak berjimat pulak...

untuk pengetahuan korang saya ada 7 pasang kain yang masih belum dijahit. memang tak sempat dah nak hantar tempah siap pakai raya...beli ready made udah ler.. eh...apasal banyak jer kain tu eik...?? ...3 pasang orang kasik..4 sendri bli..siap ada yang beli masa last year..tukang jahit peberet saya dah pindah ke Teluk Intan dan kat KL ni masih belum jumpa tailor yang sesuai dengan saya lagi..


pic dalam toilet..sampi ada kawan kata ni 1st time dia tgk org amik gambar lam toilet guna TAB..huhu

end for todayy

Balik juga!!!

Alhamdllh this week dah balik ke ofis asal, sebelum ni keje kat Ofis lagi satu ganti sekejap coleg g meternity leave 2 bulan jerk. kita orang tak dapat 3 bulan. Bestnye kepada sape-sape yang dapt 3 bulan tu kan..siap boleh pergi cuti-cuti mesia lagi. takper saya tak kisah pun sebb belum ada rezki lagi. doa-doakan agar dapat cepat yerk..insyaallah.

Dari hari ke hari nak cari keje lain tak siap-siap resume saya ni. ermm lepas kenduri ni rasa malas membuak buak sampai boleh muntah hahaha..plan nak cari company 5 days a week. senang sikit wekend ada lebih masa tuk family. Adat bekerja dalam setiap organisasi ada orang kuar dan ada orang masuk. Nak keje punya pasal apa syarat pun trima. sekarang ni bukan senang nak cari keje, sume kene pakai cable baik punyer..kalau tak bak kata JAMBU "Apa pun xbole...Apaaaa pun bole" ..

Asal tengahari jer fikir nak makan apa???? apa eik nak makan jap lagi..chiowww dlu...

salam JUMAAT semua...