Makan

Syukur dapat berada lagi di bumi Allah lagi dan kali ini dapat berblog lagi..dan syukur lagi dapat makan..perut memang tengah agak kekenyangan lagi..pakai corset membuatkan diriku tidak terasa untuk makan banyak-banyak..oklah tu kalau tak asyik lapar je perut ni..nak pergi Slimming Centre tak larat 'poket'..mahal ooo then nak maintain harian lagi..tapi sebenarnya sama korang pergi mana-mana pun macam pergi Gym, Slimming Centre atau ambil sesuatu untuk kurangkan selera makan..semua-semua ni melibatkan pemakanan yang seimbang nasihat yang diberikan di tempat2 tersebut.. for me lau asyik tiap kali makan korang nak hentam kromo je apa yang ada depan mata sure memang takkan kurus la..melaiankan korang makan selambak manapun badan korang memang kering camtu gak..tapi mungkin risiko orang camni high colestrol..

bagi saya takda la nak kurus sangat tapi cukuplah badan sihat dan ada shape..sekarang ni banyak penyakit yang menimpa golongan muda belia lagi. .skang banyak sangat makanan segera here and there and 24 hr lagi.lau malas nak kuar ble call lagit tau...dan lagi satu untuk bukan nak kawin jer baru nak jaga badan..lepas kahwin pun kene jaga jugak..smalam pegi amik invois kat satu tempat ni..dia nikah lebih kurang dekat dengan tarikh nikah saya oct 2010..mak aii dulu nya si dia kurus tapi smalam jumpa badannya ada berisi skit..katanya 'happy kot tu yang makan banyak' hehe..ye lah skang dah makan berduakan..borak punya borak habis sume lauk-lauk tanpa disedari kekeke gelak kat orang...saya pun sama jugak kadang-kadang adala terlajak makan..

~~selamat menjamu selera~~

No comments: