Penghargaaan 1..Yeayyy

alhamdullillah...hari ni genap untuk bulan january 2011...perhargaan apa???...hihi..penghargaan untuk diri sendiri kerana saya tidak mengambil Cuti Sakit atau femes a.k.a MC ..saya akan cuba kekalkan di bulan2 akan datang insyaallah..

ada beberapa kategori cuti kat Malaysia ni...antaranya...
**pssttt saya tak pasti sume list di bawah betul ke tak..just share info sahaja...jgn amik serius sgt tau..


AL – Annual Leave.
EL – Emergency Leave.
MC – Medical Certificate....( ni yang paling femes la ) ;p
Mat. L – Maternity Leave.
Pat. L - Short for Paternity Leave. For men who spouses are on ‘Mat. L‘ as mentioned above.
Patrick Lee
POL – Pissed Off Leave. When you’re super annoyed with something or someone at work, and refuse to go in the next day. Maybe in the form of MC or EL. Usually based on some trivial reason like ‘stomachache‘ or ‘cat died‘.
CL – Compassionate Leave. Usually given when a member of immediate family is sick or has passed on. Subject to rampant abuse by unscrupulous employees who say they ‘have very big but close family‘.
FL – Football Leave. Applied on the day your team loses the Champion’s League final at 3.00am in the morning.
SL – Singles Leave. For unmarried people who are ineligible for Mat. L and Pat. L, so they are given a few days off every year to actually go and socialize and find a spouse. Number of days you are entitled to increases with your age. To increase your chances, la.
FDSL – First Day of School Leave. Parents need to accompany their kids to the first day of school / kindergarten / nursery / pre-nursery / music appreciation class.
source: { simontalks }

kepada lain-lain tue jangan salah guna MC anda tue..amik bila perlu sahaja atau betul2 sakit tau..nak plak skang ni asyik tengkujuh sana sini..jaga kesihatan baik2..

as reward to myself..malam ni nak masak pizza..



its all about you




enjoyssss seblm balik keje rini...waaaa tgl saya sorang di opis...tu rrr rini masuk lewat ((...its because of you im late kakakaka

Malam Jumaat!!! best..

Hye uolss..

Ramai suke hari Jumaat or Friday..tak paham gak gi google hahaha..mesti la suke sebab esok korang sume dah tak keje..siap pergi keje rini pakai tak formal dengan jeans lah..segala bagai fesyen lah..hemm pas keje pergi ronda-ronda terus kan kan..patut la KL ni kul 4pm ++ dah mula sosak....

saja ja menghotkan tajuk di atas...yang kene mengene Jumaat jerk..haha


tapi...tapiiiii!!! kitaorang kat opis ni tak dapat la nak merasa cam korang2 sume..sebab sebab hari SABTU a.k.a Saturday ..kami kerja halfday maaaa ...so balik rumah tito la...cam kucing kat atas tue..dapat sebulan sekali jerk OFF saturday..


hehe slalu kene 'usik' ngan adik bradik kalau kami da nak buat apa-apa event on sat ..saya sorang je keje lain sume cuti waaaaaaaaaaa...nak wat camne rezki masih disini..Planning tuk keje tempat lain ada....insyaallah

quote hari ni :
Kita kalau takut nak bertarung, tak kan maju kehadapan.. Jgn terlalu berfikiran negatif, itu tak kan bawa kita kemana2 juga. Ada cita-cita? Perjuangkan matlamat hidup anda. Saya tidak sempurna tapi saya ingin maju menjadi org yg sgt berguna!.: Datin Lynda Rahim..

Lunch !!

Beberapa hari lepas LUNCH di Q Thai..bersama rakan sekerja..slalu order Emperial Noodle..tapi kali ni cuba menu lain laks..

menu


Lemon Tea No Ice...baik tuk kesihatan p



Garlic Sauce Chicken With Rice

Kerabu Mangga !
 Telur Dadar  kot...






From This Moment On




saya suka lagu ini..............p
relax kan minda anda pada ptg ini....))

Should I

January bakal berlalu dan february bakal menyusul..cepat betul masa berlalu..pada tahun 2011 ini ada beberapa perkara besar perlu di buat..pertama skali S.T.U.D.Y..agak beberapa sem jugak tangguh sebab kesibukan pada tahun lepas..En Hubby sudah tanya bila saya mahu cont..hermmmm.....!!!???..bila agaknya saya bersedia nak sambung semula..sayang juga jika tak diteruskan..oh ya..saya cont amik BBA..lari jugak dengan apa yang saya belajar masa Dip dulu..


tetiba...plushhhh..flashback la...masa cont part time study..memerlukan semangat yang kuat nak teruskan. trima kasih kepada yang memberi kata-kata azimat yang membuatkan saya untuk teruskannya. ramai juga rakan-rakan sekuliah lain berenti pada tahun kedua dan ketiga, ada gak sem 1 jer dah xboleh nak teruskan. pertama skali kene korbankan masa bersuka ria kita. macam saya jenis kene belajar lama tuk faham seseuatu subjek itu. Saya setiap sabtu memang akan kerja 1/2 day cuma dapat sebulan sekali jer offday untuk sabtu. Ahad dah ke kelas untuk 3 subjek..8pm sampai 2pm atau kadang2 ada gap ble jadi sampai 4pm...fuhhh memang rasa macam nak pengsan kan..then monday dah kerja..mungkin kat opis ni aku juara MC hehe..sorry bos saya keletihan tahap &%&$$ hehe..sampai ada sedara mara yang datang kata aku wekend takda..memangla takda kat umah..saya bukan keje cam Co lain 5 hari seminggu..((

Tapi yang seronoknya bila kita dah berusaha dan resultnya cemerlang..rasa satu kepuasan untuk diri sendiri. Ya allah permudahkanlah setiap urusan hambamu ni..amenn...

**insyaallah  tahun ni akan cont balik apa yang tertangguh dulu**

Makan

Syukur dapat berada lagi di bumi Allah lagi dan kali ini dapat berblog lagi..dan syukur lagi dapat makan..perut memang tengah agak kekenyangan lagi..pakai corset membuatkan diriku tidak terasa untuk makan banyak-banyak..oklah tu kalau tak asyik lapar je perut ni..nak pergi Slimming Centre tak larat 'poket'..mahal ooo then nak maintain harian lagi..tapi sebenarnya sama korang pergi mana-mana pun macam pergi Gym, Slimming Centre atau ambil sesuatu untuk kurangkan selera makan..semua-semua ni melibatkan pemakanan yang seimbang nasihat yang diberikan di tempat2 tersebut.. for me lau asyik tiap kali makan korang nak hentam kromo je apa yang ada depan mata sure memang takkan kurus la..melaiankan korang makan selambak manapun badan korang memang kering camtu gak..tapi mungkin risiko orang camni high colestrol..

bagi saya takda la nak kurus sangat tapi cukuplah badan sihat dan ada shape..sekarang ni banyak penyakit yang menimpa golongan muda belia lagi. .skang banyak sangat makanan segera here and there and 24 hr lagi.lau malas nak kuar ble call lagit tau...dan lagi satu untuk bukan nak kawin jer baru nak jaga badan..lepas kahwin pun kene jaga jugak..smalam pegi amik invois kat satu tempat ni..dia nikah lebih kurang dekat dengan tarikh nikah saya oct 2010..mak aii dulu nya si dia kurus tapi smalam jumpa badannya ada berisi skit..katanya 'happy kot tu yang makan banyak' hehe..ye lah skang dah makan berduakan..borak punya borak habis sume lauk-lauk tanpa disedari kekeke gelak kat orang...saya pun sama jugak kadang-kadang adala terlajak makan..

~~selamat menjamu selera~~

AJL 25

Hi...Happy Monday to uollss
Ermm Sure hari ini ramai memperkatakan pasal AJL25..well for me pendapat masing-masing untuk siapa menang atau kalah. Juri-juri pun professional belaka..


Wekend hermm macam biasa every saturday kerja half day, agak memenatkan habis keje Mr. H jemput then ke Selayang beli barang, pastu ke Hulu Langat hantar barang masa nikah tu huisssh lama gilew tak hantar..ala kecik je barang..pas maghrib ke rumah Boss Mr. H for celebrate his son birthday..yeah jom makan-makan..pas kawin ni we all tak da nak hu ha sangat ke tempat-tempat lain maklumlah baru selesai majlis kahwin..bukan badan dan minda je letih tau..tapi POKET pun letih hahaha ....segala bonus pun bayar la apa-apa yang tertunggak lagi..life cycle..mungkin semua hadapi masalah yang sama jugak kan..tak dapat nak shopping mopping kali ni ..wuaaa...ish ngada-ngada la tu ;)


Hari ahad proses laudry......tettt stock brapa lame dah sume tu kan.hanya saya dan Mr H je taw...rest and relax di rumah sahaja..malam tengok AJL25..pada saya kali ni top 12 AJL ramai penyanyi muka baru..mungkin peredaran zaman dan masa kot kan..beralih pada music-music bermacam kategori. Paling hot awal pagi ni topik ramai pertikai kenapa Ana Raffali menang?!! mula-mula kami kat umak pun terkezut berok gak..tapi tak da la nak fanatik sangat nak komen2 ni..dan pagi ni jugak tak silap Hot Fm pun komen pasal AJL.. mungkin itu rezki ana pada kali ini..mungkin pada artis-astis yang lain bukan rezki anda di sini..ramai kecoh2..tapi bukan kita dapat duit pun...yang dapat tu ha pada mereka yang menang beribu-ribu tue..kita dapat kering air liur je hehe..

dah dah pergi sambung wat kerja balik..kang bos marah ;)

...semoga allah melimpah ruahkan rezki kami pada 2011 ini..amennn..

Ops Sikap

nak kata pasal sikap sesetengah manusia yang kadang2 agak menyakitkan hati..sikap tidak membalas pesanan ringkas @ sms yg telah dihantar kepada mereka ini..oii ingat free ker orang anto sms tu, bayor tau..dah anto mestilah ada hal untuk bertanya, inform sesuatu ker, kita guna perkhidmatan seseorang ker..



ahli keluarga, kawan handallll....
beselah kadang2 bagi sms sebab kita xnak ganggu privacy seseorang, mungkin adik bradik korang dah ada anak or buzy ke..kawan pun sama lah jugak..for me dapat reply kemudian pun okay..saya tak kisah pun..tapi jangan xda langsung ler

kita menggunakan perkhidmatan mereka
maksudnya korang amik service dari mana-mana pihak yang korang perlukan pada masa tersebut. contoh cam aku da join gym kat satu tempat ni. masa mula-mula nak apply datang opis pun sanggup, tapi bila ada masalah punyalah lama nak dapat feedback, kita pulak follow up dengan dia lebih-lebih, ni sapa utang sapa ni? hermmm... macam-macam alasan la korang..saya pun pernah keje bahagian customer service ni..tapi bila orang buat kat kita ntah apa2 mula lah rasa geram & rasa @#^^#^& je...ada jugak service lain yang saya guna malas nak kata kat sini kang terasa payah pulak..sampi la ni tak ada crita apa2..padahal dah bayar dah..apa la masalah korang2 ni semua..rasa tak sanggup nak deal dengan manusia-manusia baik pergi ke planet yang xda orang senang sket kot

mode: errggghhhh rasa nak jadi cam kata pic tu dah bawa tepon besor pergi jumpa orang-orang berkenaan ni!!

Happy New Year 2011


2011 dah masuk pastu banyak la azam-azam yg kedengaran dari kawan2 dan ahli keluarga. Apa azam saya tahun ni yerk...

1. nak structure balik hidup ni...maklumlah baru berkahwin
2. nak bayor mane2 hutang yang baru dan yang lama...
3. bersama2 ubah pendapatan keluarga..mana taknya sume harga2 barang dah naik (

dah dah jangan banyak2..kang xterbuat dan jadi basi mcm tahun tahun sebelum ni kan kan..alah sume akan camtu gak kan..kan..

crita new year masa zaman belajar2 dlu rajin la pergi kuar saja sronok..masa zaman belajar memang la syok xfikir sangat dengan commitment. Paling ingat skali masa 1st celebrate ngan kawan kolej..bayangkan menapak dari KLCC sampai ke Bukit Bintang dan menapak lagi sampai Dataran...phewwww..kenangkan balik jauhnyerr perjalanan kami..Tapi cuba skang menapak camtu dah xlarat dahh..ke sana ke sini naik kete jer senang..tapi malam new year paling teruk Jammed ler per lagi..Sebab tu masa keje dah xda nak pergi masuk town ..wat letih kaki jer bawa kete..tekan break ngn minyak ( kete auto )..baik pergi makan2 ngn family lagi best kenyang pun dapat ;))..

Info Kahwin!!

Sejak dah kahwin ni.. Mr.H akan hantar dan jemput ke opis..jadi terpaksa lah menunggu tak kira jam brapa akan sampai. Tahu2 je lah KL ni jalan selalu Jammed..jalan dekat pun boleh rasa jauh. Sementara menunggu boleh lah sikit2 update kat blog ni dan tgk blog2 lain.

Sebelum ni saya suka baca blog2 yg mengandungi info2 kahwen ni. Nak tahu? bermula dari baca bloglah saya mula banyak dapat idea terkini mengenai vendor, OP, katering dan segala macamlah. Bagusnya lagi kita dapat info dari pengalaman2 mereka yg telah dan sedang merancang perkahwinan mereka. Bagi yang masih mencari info2 kahwin boleh [ Click Sini ]..banyak info berguna untuk anda semua okay..

Cukuplah setakat ini..kita berjumpa lain hari k..warm up sket..

Finally!!

Hai Semua...

Welcome...welcome to my blog...akhirnya ada juga buat blog ni..sebenarnya hajat di hati nak buat dah 2 tahun lepas..tapi tahun 2011 baru nak bermula..Kepada semua rajin2 lah ke blog ini dan rajin2 lah share info dengan saya ya..

Thanks Semua